Ovo su naši trening programi

Nadamo se da će te pronaći nešto za sebe u velikom broju ponuđenih i kvalitetno pripremljenih programa našeg Mint Fitness Factory kluba.

MINT YOGA FUSION

Program Mint Yoge fusion ima tri osnovne značajke – da vas osvježi – iznutra I izvana, da vas ozdravi I da kroz izmjenu energija svih polaznika, uzmemo od tog dana kad vježbamo, samo ono najbolje. Smijeh je sastavni dio svakog sata te uz neizostavne elemente iyengar yoge, rehabilitacijske fizioterapije I workouta MINT YOGA FUSION predstavlja najbolji izbor I početnika I iskusnih vježbača.

MINT YOGA ZA KRALJEŽNICU

Ovaj program je osmišljen da svakome pomogne kroz pokret i disanje pomaknuti granice u  razumijevanju svoga tijela. Program je namjenjen svima koji žele povećati fleksibilnost, poboljšati mišićni tonus i raditi na jačanju kralježnice.

FRESH CARDIO DRILL

Najkompletniji program koji povećava snagu, poboljšava koordinaciju, eksplozivnost, brzinu I izdržljivost. Kombinacija je kardio vježbi i upotrebe različitih rekvizita. Ovaj program je idealan za sve one koji vole izazove, jer je intenzivan, s minimalnim odmorima između serija u vrlo kratkom vremenu donosi vidljive rezultate za vježbače, posebno za onu grupu koja želi sagorjeti masti, smanjiti tjelesnu težinu I oblikovati mišiće.

PILATES PLUS

Pilates Plus kombinacija je treninga snage i pilatesa. Održava brzinu otkucaja srca i gori dodatne kalorije.Vježbe pilatesa oblikuju tijelo, jačaju mišiće, uspostavljaju pravilniju posturu tijela, omogućavaju lakši pokret te nas uče disanju I opuštanju. Vježbe pilatesa mogu izvoditi pripadnici oba spola I svih dobnih skupina.

Najbolji način za započet dan kako bi cijeli dan bili u formi.

 Pilates je najčuvanija tajna svih vrhunskih sportaša u čiju je dnevnu rutinu obavezno uključen.

KICKMINTBOXING

Program Kickmintboxinga je namijenjen ženama svih dobnih skupina koje su spremne pomaknuti svoje granice. Odličan način za gubljenje viška kilograma i aktiviranje svih mišićnih skupina uz rješavanje nagomilanog stresa.Treniranjem Kickboxinga poboljšavamo fleksibilnost, izdržljivost, koordinaciju, kondiciju i snagu. Osim što ćete biti u dobroj kondiciji učite jednu izuzetnu vještinu.

GIMNASTIKA ZA DJECU

Cilj dječje gimnastike je upoznati djecu s osnovama baznog sporta kroz igru I druženje. Sugerira se djeci od 4 do 8 godina. Vježbe koje izvodimo pomažu u pravilnom razvoju, u poboljšanju fleksibilnosti, ravnoteže, a simim time I većim samopouzdanjem. Još jedna od prednosti ovog programa je ta što je predviđen za vrijeme trajanja drugih atraktivnih programa za oba roditelja.

MAČEVANJE ZA DJECU

Mačevanje je upravo aktivnost koja može Vaše dijete izvući iz udobnog naslonjača. Koje dijete ne bi htjelo probati mačevati? Važno je napomenuti da mogućnost ozljede oružjem ne postoji, a u početku naravno nije potrebno kupovati opremu. Mačevanje kao sport podrazumijeva jednako ponašenje sportaša kakvo je na mačevalačkoj pisti tako i ono izvan nje. Zato na naše članove želimo prenijeti i osjećaj za fair playem, poštenom borbom te u isto vrijeme naučiti sportaša kako podnijeti poraz, ali i znati nositi pobjedu.

BALLET WORKOUT

Program baziran na principima treninga klasičnog baleta spojenog sa vrlo kreativnim vježbama oblikovanja tijela. Optimizira mobilnost i stabilnost tijela, osnažuje mišiće centra tijela, učvršćuje mišićje stražnjice i nogu te tonira mišiće ruku i ramena. Ovaj program povećava svjesnost, gracioznost i ljepotu te samopouzdanje i ljubav prema sebi. Ako želite tjelovježbu koja promiče ženstvenost, osjećati slobodu i veselje plesnim ovladavanjem prostora; ukoliko se želite osjećati i kretati kao balerine, ovaj program je za vas!

QI GONG

Qi Gong naziv je za vježbanje disanja /energetski rad kojim uvećavamo i obnavljamo našu unutarnju energiju. Pomoću uma i tjelesnih pokreta tu energiju vodimo kroz tijelo. Qi Gong je vještina za poboljšanje zdravlja i načina života koja se stoljećima vježba u Kini. Postoji više od 2000 oblika Qi Gonga uključujući vještine kao sto su Tai Chi, Bagua Zhang – borilačke vještine čije su forme vrhunski Qi Gong.

POLE  DANCE

Pole  Mint dance je sportska disciplina koja razvija senzualne plesne pokrete, učvršćuje mišiće i uvjerava vas da sa svojim tijelom možete sve što poželite, a što niste ni sanjali da možete.

Pole dance kombinira elemente joge, pilatesa, akrobatike, baleta i suvremenog plesa. Ovaj će vam program proširiti vidike, navesti vas da zavolite svoje tijelo i da uživate u svakom svom pokretu.

Ovaj program je za one koji istinski vole i slave život.

F.I.T. BY ANA

Funkcionalni intezivni trening koji će utjecati na razvoj vaših motoričnih sposobnosti, te na smanjenje masnog tkiva i povećanje mišićne mase.

POWER PILATES

Trening koji koristi principe i vježbe pilatesa na progresivniji i funkcionalniji način. Radi se o intezitvnim vježbama sa ili bez rekvizita na osjetljive mišićne grupacije kao što su mišići donjih ekstremiteta ( noge, stražnjica i trbušni mišići ).

BODY BLAST

Visokointezivan metabolicki trening, kreativan i zabavan koncept treninga koji efikasno sagorjeva kalorije u kombinaciji s vjezbama snage i vjezbama za oblikovanje tijela, odlican izbor za sve one koji vole dinamican trening, dobru zabavu i vidljive rezultate!

WORKOUT YOGA

Workout vježbe na Barre šipci uz elemente Yoge i vježbe snage i izdržljivosti.Za oblikovanje tijela i pojačavanje fleksibilnosti i mobilnosti.

YOGA SWING

Specifičnost ove yoge je u tome što se vježbe izvode uz pomoć marama od posebnog svilenkastog materijala koje su specijalnim sistemom kačenja vezane za strop.

Zahvaljujući lebdenju u zraku, nema pritiska na leđne kralješke i zglobove. Aerial joga je specifična i po tome što omogućava izvođenje pokreta koji nisu mogući pri prakticiranju drugih vrsta joge, niti u bilo kojem sportu. Tijelo se lako prilagođava i brzo uči, pa se izvode pokreti koji su ranije bili nezamislivi.

DHARMA YOGA

Ovisno o nivou, sat Dharma yoge traje od 75 do 90 minuta: na početku se izvode tradicionalni Pozdravi Suncu, koje slijedi serija asana kao „warm up“ (Shiva Namaskar Vinyasa), te asane (položaji). Najveća kruna Dharma yoge su meditativne asane, pranayama (tehnika disanja), te Yoga nidra (jogičko spavanje).

Ovaj stil yoge naglašava fleksibilnost u izvođenju programa, kako bi se yoga najbolje prilagodila čovjeku, pa praksa može biti blaga, izazovna ili meditativna.

 

VINYASA YOGA

Vinyasa označava spoj daha i pokreta. Položaji yoge (asane) isprepleteni su jedinstvenim slijedom prijelaznih pokreta (vinyasa) i dubokim disanjem (ujjaji). Tokom cijelog Vinyasa sata isprepliću se intenzivni i fluidni yoga položaji kao produžeci Pozdrava Suncu, kroz koje objedinjujemo fizički i duhovni aspekt vježbanja. Vježbajući Vinyasa Yogu tijelo postaje lakše, gipkije i elastičnije, a srce i um otvoreniji. Tijekom vježbanja stvara se neprekidan “tok” asana (fluidnost; naglašeni su elementi vode i vjetra), koji dovodi do duboke koncentracije i smirivanja misli, pa se s pravom naziva i “meditacija u pokretu”. Ovaj povezaniji tip yoge uključuje mnogo više vinyasa kako bi se povećala koncentracija, te poboljšao sklad između tijela, daha i uma. Svrha vinyase je unutarnje čišćenje. 

 

KIN KIN PLES

Redovni treninzi sastoje se od plesnih sekvenci, koreografija i na kraju istraživačkog rada koji kod djece budi radoznalost što je u današnje vrijeme jako bitno razvijati kod djece.

Kroz rad korisnici će usvajati i znanja i vještine iz raznih disciplina: procesna igra, suvremeni ples i pokret, dramaturgija scenskih epizoda, dramaturgija pokreta, plesni video i instalacije, scenska kompozicija kolektivnog i individualnog pokreta, improvizacija i kompozicija, dječji autorski radovi i igrokazi, koje će im pomoći da razviju i osposobe umjetničko i kreativno razmišljanje kroz igru.

REFORMERI

Reformer je sprava koja ima kliznu podlogu na kojoj u toku vježbanja možete ležati, sjediti , klečati, stajati…Uz opterećenje može se izvoditi nekoliko stotina vježbi.Pokreti i vježbe su kontrolirani, precizni, aktiviraju se male mišićne skupine i bolja je stabilizacija cijelog tijela u izvođenju samih vježbi.

Vježbe na reformeru aktiviraju duboke mišiće trbuha i ledja ( stabilizatore) nakon kojih se smanjuje bol u ledjima i poboljšava samo držanje tijela.

Jačaju se duboki mišići svih dijelova tijela, pa tako i zdjelice, pregibača kuka, rotatora ramena, stabilizatora lopatica itd.Uz stalno opterećenje u toku vježbanja i stalnu kontrolu same sprave već nakon nekoliko treninga osjetiti ćete veliku razliku.

Reformer mogu vježbati sve dobne skupine, trudnice, osobe kojima je potrebna rehabilitacija nakon raznih operacija , profesionalnim sportašima itd.